Splošni pogoji

Pravilnik o zasebnosti

Splošni pogoji

Splošni pogoji opisujejo pravila poslovanja spletne Cvetličarne Tina, cvetlicarnatina.com . Z uporabo spletne strani izražate strinjanje s splošnimi pogoji. V kolikor se s splošnimi pogoji ne strinjate vas prosimo, da ne uporabljate spletne strani cvetlicarnatina.com

Splošni pogoji poslovanja spletna trgovine cvetlicarnatina.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

S spletno trgovino cvetlicarnatina.com , Cvetličarna Tina , Račič Leš Martina s.p., Dolenje Skopice 9b, 8262 Krška vas, P.E. Dobovska cesta n.n., 8250 Brežice

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudba artiklov

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja ter ažurira. Vsi izdelki iz cvetja so ročno izdelani in lahko odstopajo od slike v spletni trgovini. Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi, je najkasneje do 5 delovnih dni od potrditve naročila za dostavne naslove v Sloveniji. Za žalne izdelke cvetja in sveč, ki trenutno niso na zalogi, predvideni rok dobave trgovec sporoči uporabniku (kupcu) po elektronski pošti ob potrditvi naročila. Trgovec bo naročene izdelke dostavil uporabniku (kupcu) v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner trgovca za dostavo pošiljk je GLS in DPD. Trgovec si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil z nižjimi stroški. Uporabnik lahko ob oddaji nakupnega naročila določi naslednji način dostave oz. prevzema izdelkov:

1. po poštnem povzetju naročeni izdelki bodo dostavljeni s strani podjetij za dostavo  GLS ali DPD, ki vam nudita zanesljivo dostavo. Uslužbenec podjetja vam bo paket dostavil na izbrani naslov za dostavo. V primeru, da vas na njem ob poskusu vročitve paketa ne bo, bo skušal z vami stopiti v kontakt  po telefonu. Za to je pomembno, da je vaša telefonska številka točna in ste v času dostave dosegljivi. V nasprotnem primeru vam bo v nabiralniku pustil obvestilo, s katerim lahko paket skupaj z osebnim dokumentom prevzamete na najbližjem dogovorjenem mestu. Izdelki bodo dostavljeni v ustrezni embalaži.

Informacije

Kot ponudnik se zavezujemo, da bo kupcu vedno zagotovili naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne podatke (e-pošta, telefon),
 3. način plačila in dostave,
 4. pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 5. značilnosti blaga oziroma storitev
 6. dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 7. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, ter  podatki o kontaktni osebi za pritožbo.

Postopek nakupa

 1. Vstop v spletno trgovino
 2. Iskanje izdelka v spletni trgovini;
 3. Izbor izdelka za nakup;
 4. Dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico;
 5. Določitev količine izdelka za nakup v nakupovalni košarici;
 6. Pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini, vključno z obračunanim davkom, če se le-ta obračuna;
 7. Izbor načina dostave izdelka;
 8. Izbor načina plačila;
 9. Pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo ter potrditev in oddaja naročila ter s tem zaključek nakupa.

Preklic naročila

Preklic naročila za izdelke sestavljene iz rezanega cvetja ni možen. Takoj po potrditvi vašega naročila se je v podjetju že pričel postopek nabave in izdelave, teh izdelkov, ter bi s preklicem naročila, podjetje bilo finančno oškodovano.

Odgovornosti

Da se tako kupec kot ponudnik izogneta morebitnim napakam in nejasnostim, vas še enkrat pozivamo, da ste dolžni ste posredovati vse potrebne podatke. V primeru dostave v bolnici je potrebno navest številko oddelka in sobe. Ponudnik ni odgovoren za netočnost prejetih podatkov, prav tako ni odgovoren za nedelovanje spletne trgovine. Na dan dostave naročnika naprošamo, da je prejemnik dosegljiv na telefonu.

Odstopanje izdelkov

Spletna cvetličarna Cvetličarna Tina ne zagotavlja izdelka, ki bi bil popolnoma enak, saj je vsak izdelek ročno izdelan po informativni sliki, iz našega kataloga. Izdelek lahko odstopa v barvnih niansah cvetja, cvetje, ki ga trenutno ni možno dobaviti se lahko nadomesti s podobnim, nikakor pa izdelek ne sme odstopati od svojega opisa v našem katalogu. Po velikosti, vrednosti, namenu, obliki, kvaliteti cvetja, številu cvetov.

Varstvo osebnih podatkov

Cvetličarna Tina se zavezuje, da bo osebne podatke uporabnikov varovala v skladu z veljavno zakonodajo in da bo podatke uporabljala izključno za potrebe izpolnitve naročila in dostave.
Cvetličarna Tina se zavezuje, da zbranih podatkov svojih kupcev ne bo posredovala tretjim osebam. Strank o novostih v spletni trgovini ne obveščamo in tudi ne omogočamo prijave na e-novice.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova cvetlicarna.tina@siol.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Če spletni kupec in ponudnik storitev Cvetličarna Tina ne moreta rešiti spora izvensodno, potem se ta rešuje na pristojnem okrožnem sodišču v Krškem, ob uporabi Slovenskega prava.

Cvetličarna Tina se zavezuje, da bo spore, ki bi morebiti nastali med strankami in so v kakršnikoli povezavi z njeno spletno trgovino, reševala sporazumno in v obojestransko korist.

Te splošne pogoje je sprejelo podjetje Cvetličarna Tina, Račič Leš Martina s.p. in veljajo ter se uporabljajo od 11.2.2019 dalje.

Vse cene so v Evrih in vključujejo davek na dodano vrednost. Od trenutka potrditve naročila dalje so cene fiksirane in jih ni možno več spreminjati.

Cvetličarna Tina zagotavlja vsem kupcem, ki so se odločili za nakup izdelkov iz njene spletne trgovine, kvaliteto cvetja, ugodne cene in varen nakup.

Ponudnik Cvetličarna Tina mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Podatki o vpisu v register

CVETLIČARNA TINA
Račič – Leš Martina s. p
Dolenje Skopice 9b
8262 Krška vas

Naslov
Telefon

GSM
Oseba vpisana v obrtni register pod št. 
Št. obrtnega dovoljenja
Davčna številka

P. E. Dobovska cesta n.n., 8250 Brežice
(07)49 62 164
(041) 68 33 66 GSM 07 305 9990
039002
039002/0236/00-12/1995
SI53560159