Splošni pogoji

Odstop od pogodbe

Odstop od pogodbe za blago nerastlinskega izvora (14dni)

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, sklenjene na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov (Ur. l. RS št. 43/2014), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. 14-dnevni rok za odstop od pogodbe je možen samo za blago, ki ni rastlinskega izvora npr. lonci, vaze, košare…

Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, na Obrazcu za odstop od pogodbe izdelkov, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani.  

Priložena mora biti kopija naročila. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa.

Odstop od pogodbe za blago rastlinskega izvora ni možen

Odstop od pogodbe za blago rastlinskega izvora ni možen, po potrditvi času se že prične postopek za pripravo in izdelavo.

Tudi mi si pridržujemo pravico do odstopa od pogodbe s tehtnim razlogom ( npr. določene vrste cvetja v določenem času sploh ni mogoče nabaviti. V tem primeru kupcu v čim krajšem času posredujemo sporočilo o zavrnitvi naročila na elektronski naslov ali na posredovano telefonsko številko.